Отворен ден на СУГС „Здравко Цветковски“

На 16 мај 2024 година, како долгогодишен пријател на училиштето, ГИМ учествуваше на Отворениот ден организиран од СУГС „Здравко Цветковски“. За време на овој инспиративен настан, претставници на ГИМ ги презентираа можностите достапни за идните и сегашни ученици да се вклучат во практична настава во нашата најсовремена лабораторија.

Учениците исто така дознаа за потенцијалните идни вработувања во ГИМ, отворајќи ги вратите за светла и влијателна кариера во градежништвото.