Месец: м.г

ИЕГЕ организираше работилница како дел од проектот BIMcert

Институтот за истражување во животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ организираше работилница како дел од програмата BIMcert. На работилницата присуствуваа инженери и работници од...

Прочитај повеќе

Забрзано се гради системот за наводнување на јужната долина на Вардар во Валандовско

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, ја посетија локацијата каде што во тек се градежните...

Прочитај повеќе

Корпоративен роденденски пикник на ГИМ под мотото “Ние сме семејство засекогаш”

Погледнете го видеото од корпоративниот пикник по повод роденденот на ГИМ под мотото „НИЕ СМЕ СЕМЕЈСТВО ЗАСЕКОГАШ“ кој помина во одлична атмосфера. Да се биде...

Прочитај повеќе

Oфицијална посета на Брана Слатино

На 18.07.2019 Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со евроамбасадорот Семјуел Жбогар, и постојаниот претставник на УНДП во Република Северна Македонија, Нарине...

Прочитај повеќе

Активности во рамките на проектот RIS-RECOVER

Рударските јаловишта и металуршките депонии може да претставуваат значителен ризик за животната средина поради нивната количина и состав, додека од друга страна претставуваат корисни извори...

Прочитај повеќе

mk_MK