ЛИДЕР

ВО СВОЈАТА ОБЛАСТ

Градежен институт МАКЕДОНИЈА АД Скопје претставува уникатен бренд кој нуди широк опсег на услуги и обезбедува изнаоѓање на комплексни решенија за најсложени проекти во градежништвото. Користејќи ја својата експертиза добиена во текот на своето 45 годишно постоење ГИМ се разви во комплексен деловен систем на светска модерна компанија која денес е лидер на домашниот пазар, но и на Балканот преку своите подружници кои активно делуваат во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албанија.

НАША ЕКСПЕРТИЗА

Лабораторија

Заводот Лабораторија е еден од петте Заводи во рамките на Градежниот институт „МАКЕДОНИЈА“ oсновна дејност на Заводот е контрола на квалитетот на градежните материјали,

Прочитај повеќе >

Проектирање

Завод Проектирање се занимава со планирање, проектирање и ревизија на инвестиционо – техничка документација за градби од прва и втора категорија од сите области на

Прочитај повеќе >

Надзор

Здружувајки го знаењето во различни инженерски области, големото искуство и пред се професионалноста при вршење надзор на најразлични и најсложени инженерски објекти, како и

Прочитај повеќе >

Геотехника

Завод Геотехника нуди услуги кои опфаќаат: геотехнички, геомеханички, геолошки и хидрогеолошки теренски истражни работи, геотехничко проектирање, хидрогеолошки

Прочитај повеќе >

Оператива

Врши услуги на изведба на оперативни специјалистички работи од областа на градежништво и геотехника, врши работи на управување со градба на објекти, врши санација на...

Прочитај повеќе >

Проектен менаџмент

Проектниот менаџмент претставува процес на планирање, организирање, координирање и контрола на проектите со цел завршување на извесна задача или пак

Прочитај повеќе >

ТЕКОВНИ ПРОЕКТИ

ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Центарот за развој го планира и организира технолошкиот и деловниот развој и стратешкото управување со ресурсите на ГИМ.

ЗАДАЧИ НА ЦЕНТАРОТ

  • Развој на научно-истражувачка работа во Компанијата,
  • Професионален напредок на човечките ресурси,
  • Унапредување на квалитетот на работењето и услугите,

Прочитај повеќе >

НОВОСТИ

Иновативна соработка за примена на циркуларни и нано материјали во преработувачката индустрија

Неодамнешниот повик на Министерството за економија за развој и имплементација на иновативни и колаборативни проекти поврзани со специјализација, зелена и дигитална трансформација во областа на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Отворен ден на СУГС „Здравко Цветковски“

На 16 мај 2024 година, како долгогодишен пријател на училиштето, ГИМ учествуваше на Отворениот ден организиран од СУГС „Здравко Цветковски“. За време на овој инспиративен...

Uncategorized Прочитај повеќе >

5. Српски конгрес за патишта

Претставници на ГИМ присуствуваа на 5. Српски конгрес за патишта кој се одржа на 30 и 31 мај 2024 година во хотелот Краун Плаза во...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ доби награда за најдобар правен субјект кој имплементира добри практики во безбедни и здрави работни места за своите вработени

ГИМ доби награда за најдобар правен субјект кој реално и стручно, допринел во сопствениот развој, инвестирајќи / имплеметирајќи добри практики во безбедни и здрави работни...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ врши надзор во сите фази од изведба на трговски центар КАМ, Битола

ГИМ врши надзор и ги покрива сите фази од изведбата на голем трговски центар – КАМ во Битола. Проектот во кој Инвеститор е КАМ Имобилен...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Посета на висок претставник на инвеститорот CNAIR S.A. на Автопатот Бузау – Ваду Паши, Романија

ГИМ е во улога на главен надзор на објектот на Автопатот Бузау – Ваду Паши, Делница 1 во Романија. Објектот го посети висок претставник Фелициан...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Претставници од Заводот лабораторија учествуваа на 9-та Меѓународна конференција во Колашин, Црна Гора

Од 02.03 – 09.03.2024 претставници од Заводот лабораторија во ГИМ учествуваа на 9-та Меѓународна конференција “CIVIL ENGINEERING – SCIENCE AND PRACTICE” GNP 2024 во Колашин,...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Колекција од импресии од новогодишна прослава 2023

Издвоивме колекција од насмевки и смеа, собравме импресии од одличната, позитивна енергија на новогодишната прослава, достојно ја испративме 2023, направивме живели за успешното семејство ГИМ...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Визуелно патување на Брана Конско

Придружете ни се на визуелно патување во кое се доловува грандиозноста на браната Конско каде ГИМ врши надзор на работите за изградба на браната со...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Новогодишна забава за најмладите членови на семејството ГИМ

Детската новогодишна забава со омилените ликови на најмладите и секако Дедо Мраз беше преплавена со широки насмевки, голема радост и чиста празнична магија. Создавањето на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Студенти од Градежен факултет одржаа практични вежби во лабораториите на ГИМ

Во рамките на соработката со Градежен факултет, Скопје на ден 21.12.2023 во просториите на оддел АБК во Лабораторијата на ГИМ беа одржани практични вежби по...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Амбасадорот на Босна и Херцеговина во посета на ГИМ

Амбасадорот на Босна и Херцеговина, Драган Јаќимовиќ беше во посета на Градежниот Институт Македонија и имаше можност одблиску да се запознае со менаџментот и дејноста...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Претставници на ГИМ и Фабрика Карпош присуствуваа на Првата конференција за патна инфраструктура

На 01 и 02 ноември 2023 година се одржа Првата конференција за патна инфраструктура во организација на Здружението за градежништво, индустрија за градежни материјали и...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ потпиша договор за надзор над изградбата на автопатска делница во Романија

ГИМ додаде уште еден голем проект во низата на проекти преку својата подружница во Романија, една од неколкуте гранки на ГИМ на Балканот. Градежен институт...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Семејството ГИМ се приклучи на Виз Ер Скопскиот маратон 2023

Нашите вработени од семејството ГИМ и оваа година се приклучија на 19-тото издание на Виз Ер Скопскиот маратон на 1 октомври 2023 година! Честитки до...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Семејството ГИМ го прослави својот 48 роденден

Корпоративниот семеен пикник помина во одлична атмосфера исполнета со смеа, дружење, забава за возрасните и игри за најмладите. Им благодариме на сите што придонесоа да...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ доби награда за Шампион за заштита на животната средина во WB6

ГИМ континуирано се стреми кон функцинирање согласно еколошкиот капацитет, почитувајќи ја животната средина и допринесувајќи за развојот на компанијата во која секој има можност за...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Негуваме спортски дух и учествуваме во Бизнис Лига 2022/2023

ГИМ и Фабрика Карпош го негуваат спортскиот дух помеѓу вработените и се дел од аматерското фудбалско натпреварување помеѓу компаниите. Бизнис Лигата традиционално се одржува веќе...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градиме традиција и трчаме на Скопски маратон

Почетокот на октомври неминовно измина во знакот на Виз Ер Скопскиот Маратон, кој собрани љубители на трчањето од семејството ГИМ го истрчаа исполнувајќи ги скопските...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Учество на регионалната конференција – „Environmental assessments and the European Green Deal ’22“

Од 14 до 17 септември 2022 година во Водице, Хрватска, се одржа 5-та европска и регионална конференција „Environmental assessments and the European Green Deal ’22“,...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Се одржа 9-тиот состанок на конзорциумот на проектот CINDERELA

Како дел од конзорциумот на проектот CINDERELA, претставници на ГИМ учествуваа на 9-тиот состанок на конзорциумот CINDERELA. Состанокот се одржа во Марибор во периодот од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

47 години ГИМ – корпоративен роденденски пикник

По повод 47-от роденден на нашата компанија ГИМ уживавме во прекрасна атмосфера и дружбите кои толку многу ни недостасуваа, исполнети со одлична енергија и безброј...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Интернационална научна конференција GREDIT2022

Претставници на ГИМ земаа учество на интернационална научна конференција “GREDIT2022 – Green Development, Infrastructure, Technology”, која што се одржа од 5–7 мај 2022 организирана од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ беше дел од отворениот ден во СУГС “Здравко Цветковски”

ГИМ беше дел од отворениот ден за идните средношколци и промоцијата на втората фаза од кампањата „Учи паметно, работи стручно“ во СУГС “Здравко Цветковски” на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Меѓународен семинар за патна инфраструктура и безбедност во сообраќајот

Во Ровињ се одржа стручниот семинар Ceste 2022 кој е 46-от одржан семинар по ред. На семинарот присуствуваа научници, експерти и субјекти задолжени за планирање,...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Дебата на тема менаџирање со подземни води

2,2 милијарди од жителите на нашава планета чувствуваат повремен недостиг на вода или перманентен недостиг на вода. Начинот на кој што се справува човештвото со...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Интервју на генералниот директор за билтенот МАТТО

Под капата на Градежен институт Македонија секогаш има врвни професионални инженери кои се столбот на најголемите проекти во нашата земја и во странство. ГИМ е...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Инвестиции во нова технологија и спокојство со Canon е-сервисот

Деловните соработки, инвестирањето во нова технологија и следење на трендовите помага во процесот на развој на унапредување на благосостојбата, како и донесување стабилност на компаниите....

Uncategorized Прочитај повеќе >

Најава за отворање на нова филијала во Романија

Ни преставува големо задоволство да најавиме отворање на наша нова филијала во Романија! Отворањето на филијала во Романија беше потврдено на остварената средба со амбасадорот...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Министерот Бочварски оствари средба и изврши увид во изградбата на браната Отиња

Министерот Бочварски оствари средба и изврши увид во изградбата на браната Отиња во Штип. „Можам со големо задоволство да констатирам дека изградбата на овој голем...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ учествуваше на Консултативната средба за изработка на Рамката за развој МКД2030

ГИМ зазема активно учество во Консултативната средба за изработка на Рамката за развој МКД2030, во однос на животната средина и управување со водите, на која...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Предновогодишна атмосфера 2021/2022

Со добра музика ја испраќаме 2021 година, а новата 2022 ја дочекуваме со безброј убави желби. Дел од празничната атмосфера во текот на последниот работен...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Дирекорот за продажба на Завод проектирање на ГИМ е избран за потпретседател на КОАИ

Полека ја завршуваме годината, ги прославуваме успесите и со гордост споделуваме дека на Собранието на Комора на овластени архитекти и овластени инженери (КОАИ), одржано на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ подружница Тирана доби лиценци со кои ги исполнува сите услови за активно учество на пазарот

По успешната регистрација на Подружницата на Градежен Институт ,,Македонија” А.Д. Скопје во Тирана Р. Албанија започната е постапка за нострификација на лиценците на Компанијата со...

Новости Прочитај повеќе >

ГИМ и Макстил ги претставија резултатите од проектот CINDERELA како модел на циркуларна економија

Во рамките на проектот CINDERELA, во кругот на фабриката Макстил – Скопје, беа применети градежни материјали на база на секундарна суровина, која се добива при процесот на топење...

Новости Прочитај повеќе >

Договор за Надзор на брана Отиња меѓу ГИМ и Министерството за транспорт и врски

ГИМ потпиша Договор за Надзор на брана Отиња со Министерството за транспорт и врски. Рокот предвиден за изведба согласно договорите е 30 месеци. Со овој...

Новости Прочитај повеќе >

ГИМ го спонзорираше тимот од Градежен факултет Скопје на натпреварот DE&CO 2021

Градежен Институт Македонија го спонзорираше тимот од Градежен факултет Скопје, претставувајки го Универзитетот “Св. Кирил и Методи” на меѓународниот натпревар DE&CO 2021 (Design & Construct),...

Новости Прочитај повеќе >

ГИМ – Проектант на Основен проект за повеќе раскрсници на улици и булевари во Скопје

ГИМ ја презема улогата како Проектант на Основниот проект со сите фази, за раскрсницата на ул. Скупи и булевар 8-ми Септември; раскрсница булевар 8-ми Септември...

Новости Прочитај повеќе >

Систем за наводнување во Општина Валандово

Валандово доби нов систем за наводнување за над 2000 хектари. Станува збор за модерен систем за водоснабдување во земјоделството со кој се обезбедува навремено и...

Новости Прочитај повеќе >

Индустриски отпад (троска) – извор на секундарни суровини и нов бизнис модел на циркуларна економија за поодржлива урбана градба

Република Северна Македонија изобилува со секундарни суровини во форма на индустриски отпад, градежен отпад и отпад од општинските услуги. Истите како такви претставуваат релативно неистражен...

Новости Прочитај повеќе >

Учество на регионалната конференција за градежништво

Заземавме активно учество на регионалната конференција за градежништво која се одржа во Сараево. Во своето излагање на панелите со задоволство го презентиравме комплексниот истражувачки и...

Новости Прочитај повеќе >

Доделување на сертификати на учесниците во проектот “Одржливо управување со водите – RESONATE”

Го означивме завршувањето на Еразмус+ проектот Одржливо управување со водите – RESONATE и доделивме сертификати на учесниците кои успешно ги завршија курсевите! Во рамките на...

Новости Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија и Макстил во заедничка соработка за реализација на европскиот проект за циркуларна економија – CINDERELA

Проектот „Нов бизнис модел на циркуларна економија за оддржлив урбан развој и градба – CINDERELA е комплексен истражувачки и иновативен проект, финансиран од програма „Хоризонт...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Интервју со Татјана Ивановска – Раководител на секторот за правни работи и човечки ресурси во ГИМ

“Јас со мојот тим ги воспоставивме сите HR процеси – од регрутација и селекција, воведна обука и менторството што е дефинирана работна обврска на непосредно...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Санација на цевковод од Т3 РЕК Битола до б.Суводол

ГИМ и БВ Инженеринг ДООЕЛ Битола започнаа со реализација на проектот за Санација на цевковод од Т3 РЕК Битола до б.Суводол. Санацијата на цевководот од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Иновативна програма на обуки и верификација на вештините за одржлива енергија во градежниот сектор – ARISE

Иновативна програма на обуки и верификација на вештините за одржлива енергија во градежниот сектор – ARISE Мисијата на проектот ARISE е да ја поддржи двојната...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Прв проектен состанок – RESONATE

На 5ти ноември се одржа првиот проектен состанок на проектот RESONATE. Целта на проектот RESONATE е да обезбеди сеопфатно инженерско знаење и развој на научни,...

Uncategorized Прочитај повеќе >

70 годишен јубилеј на Градежен факултет Скопје

Градежниот факултет при Универзитет Св.Кирил и Методиј во Скопје, по повод својот 70 годишен јубилеј, додели плакети како знак на благодарност за долгогодишната успешна соработка...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ИЕГЕ организираше работилница како дел од проектот BIMcert

Институтот за истражување во животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ организираше работилница како дел од програмата BIMcert. На работилницата присуствуваа инженери и работници од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Забрзано се гради системот за наводнување на јужната долина на Вардар во Валандовско

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, ја посетија локацијата каде што во тек се градежните...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Реализирана работилница дел од проектот RIS-RECOVER

Во организација Градежен Институт Македонија и партнерите во проектот, на 18 септември 2019 година се одржа работилница на тема – “Иновативни пристапи за употреба на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Корпоративен роденденски пикник на ГИМ под мотото “Ние сме семејство засекогаш”

Погледнете го видеото од корпоративниот пикник по повод роденденот на ГИМ под мотото „НИЕ СМЕ СЕМЕЈСТВО ЗАСЕКОГАШ“ кој помина во одлична атмосфера. Да се биде...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Oфицијална посета на Брана Слатино

На 18.07.2019 Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со евроамбасадорот Семјуел Жбогар, и постојаниот претставник на УНДП во Република Северна Македонија, Нарине...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Знаење, искуство и квалитет на едно место

Знаење, искуство и квалитет на едно место! Прочитајте повеќе за ГИМ и објавата во PUT plus тука.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Цели на проектот RIS-CuRE

Целта на проектот RIS-CuRE е да се воспостави мрежа на засегнати страни во вредносниот синџир на Cu во регионот на Источна и Југоисточна Европа, со...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Активности во рамките на проектот RIS-RECOVER

Рударските јаловишта и металуршките депонии може да претставуваат значителен ризик за животната средина поради нивната количина и состав, додека од друга страна претставуваат корисни извори...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Почеток на проектот RIS-CuRE

Реализацијата на проектот RIS-CuRE, финансиран од EIT-Регионалниот институт за иновации и технологија, кој е дел од престижниот европски фонд Хоризонт 2020, започна на почетокот на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Спонзорство на учество на реномираната триатлонска трка – IRONMEN

Ни претставува особено задоволство да ја споделиме нашата гордост и да ги пренесеме постигнувањата на секој наш вработен. Успешен и среќен вработен значи успешна компанија....

Uncategorized Прочитај повеќе >

Корпоративен пикник по повод 44 роденден на ГИМ

Овој викенд се одржа корпоративниот пикник на ГИМ по повод 44 постоење, каде целото семејство ГИМ заедно со своите најблиски низ добра дружба и забава...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Учество на саем за кариера

ГИМ и ИЕГЕ учествуваа на саемот за кариера, во организација на ФОН Универзитет каде остварија дирекна средба со студентите, институциите учесници на настанот и други...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Научна – спелеолошка акција

Научната – спелеолошка акција организирана од Заводот Геотехника од Градежен Институт Македонија и Центарот за Изотопни Истраги во Климатологија и Животна Средина од Унгарската Академија...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Работилница на тема “Карст – предизвик и потреба”

На 19.03 оваа година во просториите на Природно-математички Факултет во Скопје, беше организирана работилница на тема “Карст – предизвик и потреба”. Во рамките на оваа...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Надзор на проектот – Наводнување на Јужна Вардарска Долина

ГИМ потпиша договор за вршење надзор на проектот – Наводнување на Јужна Вардарска Долина, Фаза 2 – Систем за наводнување Валандово.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Пробиен е вториот тунел под превојот Пресека

На 15.03 во присуство на вработените ангажирани во изградбата на автопатот Кичево – Охрид, беше пробиен и вториот тунел под превојот Пресека, каде ГИМ се...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Посета на студенти од Градежниот Факултет Подгорица

Во рамките на договорот за деловна и техничка соработка помеѓу ГИМ и Градежен Факултет, на 16.03.2019 година се реализира посета на студенти од Градежниот Факултет...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Предводници во одржливиот развој

Градежен Инстиут Македонија АД Скопје доби признание во категоријата “Компании коишто се предводници во одржливиот развој, се стратешки определени да креираат одржлив бизнис и преку...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Отворената сесија на состанокот на проектот BIMcert

ИЕГЕ ги презентираше целите и резултатите од проектот БИМсерт – финансиран од престижниот европски фонд за иновативни проекти, Хоризонт 2020. На одржаниот настан беа презентирани...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Нов стратешки документ за екологија 2019-2024

Општина карпош со нов стратешки документ за екологија 2019-2024 изработен од Градежниот институт “МАКЕДОНИЈА” АД Скопје- ГИМ, МАНЕКО СОЛУШНС ДООЕЛ Скопје и Институтот за истражувања...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Отворање и промоција на Градежен Институт Монтенегро

Отворање и промоција на новата фирма и лабораторија – Градежен Институт Монтенегро во Подгорица, Црна Гора. Лабораторијата е опремена со современа модерна опрема од последната...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната депресија на Вардар-Лепенец

Изминатата недела во просториите на ИЕГЕ се одржа презентација на истражувањата од научно истражувачкиот проект под наслов “Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Предавање на тема – Менаџирање со подземни води во правец на одржливост

На ден 10.12.2018 година д-р Златко Илијовски одржа предавање на студентите од смерот – менаџмент на еколошки ресурси при Универзитетот МИТ Скопје. Темата на предавањето...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Италијанско – македонски бизнис форум

ГИМ активно учествуваше на италијанско – македонскиот бизнис форум кој се одржа на 03 Декември 2018 година во Скопје и оствари директни средби со италијански...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Предавање на тема – Истражувањата како основа за личен, професионален и корпоративен развој

Центарот за истражување и развој на ГИМ, со поддршка од Секторот за правни работи и човечки ресурси, одржа прв од предвидената серија состаноци со вработените...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Меѓулабораториска средба организирана од ГИМ

Со цел подигање на нивото на квалитет во областа на лабораториски тестирања на градежни материјали на ден 14.11.2018 година во организација Градежен Институт Македонија АД...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Пробиен е најдолгиот тунел во земјава

Пробиен е првиот од двата планирани тунели на автопатот Кичево – Охрид, со должина од 1.996 метри. Овој тунел е најдолгиот тунел во земјава и...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Презентација на резултатите од спроведеното истражување

Се одржа презентација на резултатите од спроведеното истражување за потребите и предизвиците со кои се соочуваат конзерваторите, архитектите и инженерите, во рамките на проектот Еразмус...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Европска недела на мобилност 2018

ГИМ и ИЕГЕ по втор пат ја одбележаа Европската недела на мобилност 2018. Во рамките на овој настан за вработените кои користеа алернативен одржлив начин...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура кое се одржуваше во Музеј на Град Скопје, со два труда: 1. Основен проект за реконструкција...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Традиција, квалитет и иновативност

Цели 43 години, ГИМ постојано инвестира во развојна мрежа и стратегија која се базира на иновативност, квалитет и тимска работа. Прочитајте ја целата објава –...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Корпоративен пикник по повод 43 роденден на ГИМ

По повод 43 годишнина на ГИМ беше организиран корпоративен пикник каде целото Семејство ГИМ со своите најблиски низ заедничко дружење и забава го прослави својот...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Надзор на Целосна реконструкција на мост на река Брегалница

Градежен Институт “Македонија” АД Скопје вршеше Надзор на Целосна реконструкција на мост на река Брегалница на регионален пат Р-1309 делница Кочани-Зрновци. На ден 06.06.2018 година...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Работилница на BIMcert – проект финансиран од Хоризонт 2020

Институтот за истражување во животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ основан од Градежен институт Македонија – ГИМ , кој е дел од проектниот конзорциум...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Тимот на ГИМ учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

14-то издание на Виз Ер Скопски маратон заврши исполнет со одлична атмосфера. Тимот на ГИМ броеше 27 учесници, од кои имавме еден претставник кој го...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Предавање за употреба на синтетички водонепропусни геомембрани

На 03.05.2018 год. во просториите на Градежен Институт „Македонија“ АД Скопје се одржа на презентација со наслов „Употреба на синтетички водонепропусни геомембрани при изградба и...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Почеток на Проектот RIS-RECOVER, финансиран од европскиот фонд Horizon 2020

Почеток на Проектот RIS-RECOVER, финансиран од EIT-Regional Institute of Innovation and Technology кој што е дел од престижниот европски фонд Horizon 2020. Главната цел на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Почеток на Проектот BIMcert, финансиран од престижниот европски фонд Хоризонт 2020

Building Information Modelling претставува современ професионален софтвер наменет за примена во градежниот сектор, со кој се овозможува формирање на информациски модел на градбата. Конзорицум од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Започнуваат уписите за втората група на заинтересирани кандидати за Обука за Еврокодови

Започнуваат уписите за втората група на заинтересирани кандидати за Обука за Еврокодови. Обуката ќе започне на 16 Април 2018. Пријавување до 30 Март на маил:...

Uncategorized Прочитај повеќе >

На Градежен Институт Македонија доделена му е плакета за развој

По повод јубилејот 50 години Друштво за патишта на Република Македонија на Градежен Институт Македонија доделена му е плакета за развој на патна инфраструктура во...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Национална награда за најдобри општествено одговорни практики во 2017 година

Општествено одговорниот проект на Градежниот Институт Македонија (ГИМ-Најеколошка компанија), годинава се закити со Националната награда за најдобри општествено одговорни практики.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Најуспешна дипломска работа

На 9-ти Октомври е 68-ма годишнина на Градежниот факултет, каде што ГИМ додели награда за најуспешна дипломска работа од насока Геотехника. Наградата му беше доделена...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Ден без автомобили

“Одржливо патување до работно место”ГИМ и ИЕГЕ ја подржаа иницијативата за “ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ” и ги пречекаа своите вработени кои доаѓаат со велосипед или споделуваат...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ изработи проектна документација за Реконструкција со надградба и доградба на Конгресен центар Александар Македонски

Градежен Институт Македонија изработи проектна документација за Реконструкција со надградба и доградба на Конгресен центар Александар Македонски. Проектната документација опфаќа реконструкција на големата сала, со...

Uncategorized Прочитај повеќе >

17-ти Симпозиум на Друштво на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ 2017)

Во периодот од 04-ти до 7-ми октомври во Охрид се одржа 17-ти Симпозиум на Друштво на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ 2017). На симпозиумот, нашите...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ Сертификација додели сертификати за сообразност на контрола на фабричкото производство

ГИМ Сертификација додели сертификати за сообразност на контрола на фабричкото производство на Инженеринг Теракота – Прилеп, Сертификат за контрола на фабричко производство на агрегат и...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија е добитник на наградата за Најеколошка компанија

Градежен Институт Македонија е добитник на наградата за Најеколошка компанија, фирма со успешна примена на ISO 14001 и придонес за зачувување на животната средина, на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Саем за вработување и кариера – Job Fair 2017

Градежен Институт Македонија заедно со Институт за истражување во животната средина, градежништво и енергетика – ИЕГЕ, учествуваше на саемот за вработување и кариера – Job...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Работилницата на тема – Structural Health Monitoring and Building Information Modelling

Институтот за истражување во животна средина, градежништво и енергетика и Градежниот факултет беа орагнизатори на работилницата на тема – Structural Health Monitoring and Building Information...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина

На 03.03.2017 година во Струмица се одржа јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина за...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Сертификат за Градба Промет Кавадарци

Сертификат за сообразност на контрола на фабричко производство. Агрегат за бетон – за Градба Промет Кавадарци.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Новогодишна прослава и доделување награди

Градежниот Институт Македонија во рамки на Новогодишната забава ги додели наградите за најдобри вработени, 10, 20, 30 и 40 годишна лојалност, успешна долгогодишна соработка и...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Доделени наградите за 2016 година на Комората на овластени архитекти и инженери

Комората на овластени архитекти и инженери на Република Македонија ги додели годинешните награди на заслужени инженери за 2016 година. Наградата за градежништво која го носи...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ и ИЕГЕ потпишаа договор со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

Градежен институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништво и енергетика Скопје и Енвиро ресурси ДОО од Скопје потпишаа договор со Центарот за...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Учениците од втора година од СГГУ “Здравко Цветковски” – смер архитектура, во посета на ГИМ

Учениците од втора година од средното градежно гимназиско училиште Здравко Цветковски – смер архитектура, беа во посета на Градежниот Институт Македонија. Учениците имаа можност да...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ Сертификација прво сертификационо тело за градежни производи

Прво и единствено Сертификационо тело за градежни производи во Градежен Институт Македонија. ГИМ сертификација е тело за сертификација на градежни производи и за сертификација на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Официјално промовирана првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија

Институтот за Истражување во животна средина, градежништво и енергетика ИЕГЕ вчера официјално ја промовираше првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија – МИМ....

Uncategorized Прочитај повеќе >

Mеѓународната Hаучна Kонференција ГРЕДИТ 2016

Тим на инженери од Градежен Институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништвото и енергетиката зема учество на меѓународната научна конференција „ГРЕДИТ 2016...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Прослава по повод за завршување на првите илјада метри од ископ на тунел Пресека

Изградба коридор 8 автопат А2 делница Кичево-Охрид. Прослава по повод за завршување на првите илјада метри од ископ на тунел Пресека.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Студенти од Градежниот факултет од “International Balkan University” во посета на ГИМ

Студенти од Градежниот факултет од “International Balkan University” беа во посета на Градежен Институт Македонија. Низ организирана посета, студентите имаа можност да се запознаат со...

Uncategorized Прочитај повеќе >

41ва годишнина на ГИМ

По повод 41та годишнина на ГИМ, а воедно и продолжување на проектот “Среќни луѓе успешна организација” сите заедно го прославивме роденденот на пикник забавата под...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ во посета на Градежен Институт Македонија

Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ беше во посета на Градежниот Институт Македонија, и имаше можност одблиску да се запознае со менаџментот и дејноста...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Wizz air Скопје Маратон 2016

Тимот на ГИМ учествуваше на Wizz air Скопје Маратон 2016, каде што успешно ја заврши трката 5км и маратонската трка 42км.

Uncategorized Прочитај повеќе >

Tеренски, лабораториски и кабинетски инженерскогеолошки истражни работи

Градежен Институт Македонија по барање на Јавно Претпријатие за Државни Патишта на Република Македонија во период од месец Август до месец Октомври 2015 година реализира...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Менаџментот на ГИМ присуствуваше на Адижес обука

Нашиот врвен и среден менаџмент тим присуствуваше на Адижес обука за развој во периодот од 14 Април до 14 Јули 2014. Обуката беше организирана од...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Договор со Словенскиот Институт за вода

Градежен институт “Македонија“ и Словенечкиот Институт за вода на 8 ноември 2013 година објавија потпишување на Договор за соработка на одредени проекти. Двете институции планираат...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Вработени на годината

ГИМ има голем тим на вработени кои извршуваат значајни активности во рамки на поединечните Сектори и токму тоа е причината за доделување на наградата за...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Нов договор меѓу ИЕГЕ , ГИМ и Градежен Факултет

Нов договор меѓу ИЕГЕ , ГИМ и Градежен Факултет На 24 декември 2014 година, беше потпишан договор помеѓу ИЕГЕ, ГИМ и Градежен Факултет. Целта на...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Состанок и обука за новиот закон за Градежни производи

Во организација на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите, на 30.3.2016 година, во Комората се одржа состанок, на кој покрај членките, присуствуваа...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Доделени првите сертификати за градежни производи на ТИТАН Цементарница Усје

Градежен Институт Македонија ги додели првите сертификати за градежни производи на ТИТАН Цементарница Усје согласно стандардот ISO ENG MKC 17065

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ потпиша договор за изведба на работи на консолидација на теренот под браната ХЕ Вишеград – БиХ

Градежен Институт Македонија потпиша договор со Електростопанство на Република Српска – Хидроелектрани на Дрина за изведба на работи на консолидација на теренот под браната ХЕ...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија прослави 40 години од своето постоење

Во пријатна атмосфера и во друштво на многу соработници и пријатели Градежен Институт Македонија во хотелот Александар Палас го прослави својот 40 годишен јубилеј. Основан...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Учество на саем за чиста енергија како дел од ЕУ неделата за одржлива енергија

Градежен Инстиут Македонија и Институтот за истражување во животна средина, градежништво и енергија учествуваа на Саемот за чиста енергија кој се одржа во ЕУ Инфо...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија додели награда за најдобра дипломска работа на Градежен Факултет

Градежен Институт Македонија додели награда и пофалница на студентот Елена Ангелова од Градежен Факултет за најдобра дипломска работа од областа на геотехника. Наградата е добиена...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија со награда за „Најдобар поддржувач на националното деловно решение за IoT”

Градежен Институт Македонија учествуваше во натпреварот Business Wall of Fame и доби награда за „Најдобар поддржувач на националното деловно решение за IoT” во Земјата, вклучувајќи...

Uncategorized Прочитај повеќе >

Градежен Институт Македонија прогласен за Национален шампион на Европските бизнис награди за 2015/2016 година

Градежен Институт Македонија e прогласен за Национален шампион на Европските бизнис награди за 2015/2016 година. Наградите се спонзорирани од RSM International, што претставува престижен натпревар...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ е еден од партнерите во проектот професионални курсеви за Развој на менаџерски и лидерски вештини кај инженери финансиран од Еразмус +

На 29ти Септември во просториите на ИЕГЕ Институтот се одржа првиот работен состанок за проектот Курсеви за професионален развој за менаџмент во инженерството и лидерски...

Uncategorized Прочитај повеќе >

ГИМ добитник на националната награда за најдобри општествени практики

Градежен Институт Македонија e добитник на националната награда за најдобри општествени практики во категорија Однос кон вработените. Целта на Националната награда е да промовира позитивни...

Uncategorized Прочитај повеќе >
mk_MK