Month: м.г

Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната депресија на Вардар-Лепенец

Изминатата недела во просториите на ИЕГЕ се одржа презентација на истражувањата од научно истражувачкиот проект под наслов “Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната...

Прочитај повеќе

Предавање на тема – Менаџирање со подземни води во правец на одржливост

На ден 10.12.2018 година д-р Златко Илијовски одржа предавање на студентите од смерот – менаџмент на еколошки ресурси при Универзитетот МИТ Скопје. Темата на предавањето...

Прочитај повеќе

Предавање на тема – Истражувањата како основа за личен, професионален и корпоративен развој

Центарот за истражување и развој на ГИМ, со поддршка од Секторот за правни работи и човечки ресурси, одржа прв од предвидената серија состаноци со вработените...

Прочитај повеќе

Презентација на резултатите од спроведеното истражување

Се одржа презентација на резултатите од спроведеното истражување за потребите и предизвиците со кои се соочуваат конзерваторите, архитектите и инженерите, во рамките на проектот Еразмус...

Прочитај повеќе

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура кое се одржуваше во Музеј на Град Скопје, со два труда: 1. Основен проект за реконструкција...

Прочитај повеќе

  • 1
  • 2
mk_MK