Пробиен е најдолгиот тунел во земјава

Пробиен е првиот од двата планирани тунели на автопатот Кичево – Охрид, со должина од 1.996 метри. Овој тунел е најдолгиот тунел во земјава и претставува клучен објект за автопатот Кичево-Охрид.

Градежен Институт Македонија кој е главен надзор во проектот, присуствуваше на свеченоста на пробивање на тунелот.