Иновативна програма на обуки и верификација на вештините за одржлива енергија во градежниот сектор – ARISE

Иновативна програма на обуки и верификација на вештините за одржлива енергија во градежниот сектор – ARISE

Мисијата на проектот ARISE е да ја поддржи двојната транзиција на градежниот сектор со обучување на сите професионални профили во секторот на дигитални и вештини на одржлива енергија потребни во идната транзиција, напоредно со препораки за главните двигатели на пазарот за препознавање на вештините и експлоатација на придобивките од нивна имплементација.

Покрај Institute for Research in Environment, Civil Engineering and Energy – IECE дел од конзорциумот се: Belfast Metropolitan College, Северна Ирска; Technological University Dublin, Ирска; ISSO, Холандија; Conseil des Architectes D Europe, Белгија; IBIMI Institute for BIM, Италија; Building Changes, B.V., Холандија; Copenhagen School of Design and Technology, Данска и Instituto Superior Technico, Португалија.

Прочитајте повеќе за проектот ➡️ https://vipheart.mk/иновативна-програма-на-обуки-и-верифи/