Category: Новости

ГИМ подружница Тирана доби лиценци со кои ги исполнува сите услови за активно учество на пазарот

По успешната регистрација на Подружницата на Градежен Институт ,,Македонија” А.Д. Скопје во Тирана Р. Албанија започната е постапка за нострификација на лиценците на Компанијата со...

Прочитај повеќе

ГИМ и Макстил ги претставија резултатите од проектот CINDERELA како модел на циркуларна економија

Во рамките на проектот CINDERELA, во кругот на фабриката Макстил – Скопје, беа применети градежни материјали на база на секундарна суровина, која се добива при процесот на топење...

Прочитај повеќе

Договор за Надзор на брана Отиња меѓу ГИМ и Министерството за транспорт и врски

ГИМ потпиша Договор за Надзор на брана Отиња со Министерството за транспорт и врски. Рокот предвиден за изведба согласно договорите е 30 месеци. Со овој...

Прочитај повеќе

ГИМ го спонзорираше тимот од Градежен факултет Скопје на натпреварот DE&CO 2021

Градежен Институт Македонија го спонзорираше тимот од Градежен факултет Скопје, претставувајки го Универзитетот “Св. Кирил и Методи” на меѓународниот натпревар DE&CO 2021 (Design & Construct),...

Прочитај повеќе

ГИМ – Проектант на Основен проект за повеќе раскрсници на улици и булевари во Скопје

ГИМ ја презема улогата како Проектант на Основниот проект со сите фази, за раскрсницата на ул. Скупи и булевар 8-ми Септември; раскрсница булевар 8-ми Септември...

Прочитај повеќе

Индустриски отпад (троска) – извор на секундарни суровини и нов бизнис модел на циркуларна економија за поодржлива урбана градба

Република Северна Македонија изобилува со секундарни суровини во форма на индустриски отпад, градежен отпад и отпад од општинските услуги. Истите како такви претставуваат релативно неистражен...

Прочитај повеќе

Учество на регионалната конференција за градежништво

Заземавме активно учество на регионалната конференција за градежништво која се одржа во Сараево. Во своето излагање на панелите со задоволство го презентиравме комплексниот истражувачки и...

Прочитај повеќе

Доделување на сертификати на учесниците во проектот “Одржливо управување со водите – RESONATE”

Го означивме завршувањето на Еразмус+ проектот Одржливо управување со водите – RESONATE и доделивме сертификати на учесниците кои успешно ги завршија курсевите! Во рамките на...

Прочитај повеќе

mk_MK