Category: Uncategorized

Јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина

На 03.03.2017 година во Струмица се одржа јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина за...

Прочитај повеќе

Доделени наградите за 2016 година на Комората на овластени архитекти и инженери

Комората на овластени архитекти и инженери на Република Македонија ги додели годинешните награди на заслужени инженери за 2016 година. Наградата за градежништво која го носи...

Прочитај повеќе

ГИМ и ИЕГЕ потпишаа договор со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

Градежен институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништво и енергетика Скопје и Енвиро ресурси ДОО од Скопје потпишаа договор со Центарот за...

Прочитај повеќе

Учениците од втора година од СГГУ “Здравко Цветковски” – смер архитектура, во посета на ГИМ

Учениците од втора година од средното градежно гимназиско училиште Здравко Цветковски – смер архитектура, беа во посета на Градежниот Институт Македонија. Учениците имаа можност да...

Прочитај повеќе

ГИМ Сертификација прво сертификационо тело за градежни производи

Прво и единствено Сертификационо тело за градежни производи во Градежен Институт Македонија. ГИМ сертификација е тело за сертификација на градежни производи и за сертификација на...

Прочитај повеќе

Официјално промовирана првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија

Институтот за Истражување во животна средина, градежништво и енергетика ИЕГЕ вчера официјално ја промовираше првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија – МИМ....

Прочитај повеќе

mk_MK