Category: Uncategorized

Доделени наградите за 2016 година на Комората на овластени архитекти и инженери

Комората на овластени архитекти и инженери на Република Македонија ги додели годинешните награди на заслужени инженери за 2016 година. Наградата за градежништво која го носи...

Прочитај повеќе

ГИМ и ИЕГЕ потпишаа договор со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

Градежен институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништво и енергетика Скопје и Енвиро ресурси ДОО од Скопје потпишаа договор со Центарот за...

Прочитај повеќе

Учениците од втора година од СГГУ “Здравко Цветковски” – смер архитектура, во посета на ГИМ

Учениците од втора година од средното градежно гимназиско училиште Здравко Цветковски – смер архитектура, беа во посета на Градежниот Институт Македонија. Учениците имаа можност да...

Прочитај повеќе

ГИМ Сертификација прво сертификационо тело за градежни производи

Прво и единствено Сертификационо тело за градежни производи во Градежен Институт Македонија. ГИМ сертификација е тело за сертификација на градежни производи и за сертификација на...

Прочитај повеќе

Официјално промовирана првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија

Институтот за Истражување во животна средина, градежништво и енергетика ИЕГЕ вчера официјално ја промовираше првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија – МИМ....

Прочитај повеќе

Mеѓународната Hаучна Kонференција ГРЕДИТ 2016

Тим на инженери од Градежен Институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништвото и енергетиката зема учество на меѓународната научна конференција „ГРЕДИТ 2016...

Прочитај повеќе

Студенти од Градежниот факултет од “International Balkan University” во посета на ГИМ

Студенти од Градежниот факултет од “International Balkan University” беа во посета на Градежен Институт Македонија. Низ организирана посета, студентите имаа можност да се запознаат со...

Прочитај повеќе

mk_MK